آزمون نظام مهندسی برق چیست؟
سوال بسیاری از مهندسین برق دقیقا این است که «آزمون نظام مهندسی برق چیست» و در این ویدیو، به صورت کامل اطلاعات اولیه و کاربردی در مورد آزمون با محورهای مزیت و صلاحیت ها آزمون نظام مهندسی برق، شرایط شرکت در این آزمون، منابع و نحوه قبولی، تاریخ های مهم که هر داوطلب باید بداند و در نهایت شرایط بعد از قبولی و گرفتن پروانه نظام مهندسی.
آزمون نظام مهندسی برق چیست؟
اصطلاح دقیق این آزمون، «آزمون ورود به حرفه مهندسی» بوده که به عنوان «آزمون نظام مهندسی» رایج بوده و شناخته می شود. این آزمون برای اولین بار در آذر ماه سال 1373 برگزار شده و به صورت مداوم تا امروز برگزار می شود. برای شرکت در آزمون، نیاز به داشتن مدرک مهندسی (کارشناسی)، از یکی از هفت رشته عمران، معماری، برق، مکانیک، ترافیک، شهرسازی و نقشه برداری است.
هدف نهایی آزمون نظام مهندسی برق
هدف نهایی این آزمون، سنجش دانش فنی و کاربردی مهندسان برای اخذ «پروانه نظام مهندسی» برای فعالیت در بخش های مختلف صنعت ساختمان است. آزمون نظام مهندسی توسط «دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان» وزارت راه و شهرسازی برگزار شده و پروانه نظام مهندسی ساختمان نیز توسط «اداره کل راه و شهرسازی» هر استان صادر می شود. عضویت در سازمان نظام مهندسی، نیاز به قبولی در آزمون ندارد اما اخذ پروانه، منوط به قبولی در آزمون است.
مهندسین برق با داشتن این پروانه می توانند پروژه های طراحی و نظارت تاسیسات برقی ساختمان ها را تحویل گرفته و از این طریق درآمدزایی کنند. این آزمون به صورت جزوه باز برگزار می شود و داوطلبان مجاز به استفاده هر نوع کتاب و جزوه و ماشین حساب هستند. سوالات برای کل کشور و برای تمامی مدارک تحصیلی (کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا) یکسان است، بعد از قبولی هم نمره قبولی و مدرک تحصیلی هیچ تاثیری ندارد.
این آزمون دارای مزایای فوق العاده ای از جمله بدون نیاز به سابقه کار (مرتبط یا بیمه ای)، بدون نیاز به مصاحبه یا گزینش، آزمون غیر رقابتی و … بوده که در هیچ آزمون استخدامی و یا مشابه دیگری نیست.
این آزمون در هفت رشته اصلی برگزار می شود:
- عمران؛ در سه صلاحیت: محاسبات، نظارت و اجرا
- معماری؛ در سه صلاحیت: طراحی، نظارت و اجرا
- تاسیسات برقی؛ در دو صلاحیت: طراحی و نظارت
- تاسیسات مکانیکی؛ در دو صلاحیت: طراحی و نظارت
- ترافیک
- شهرسازی
- نقشه برداری
برای هر صلاحیت آزمون مجزا برگزار شده و طبیعتا باید به صورت مجزا ثبت نام انجام شود. هیچکدام از صلاحیت ها پیش نیاز دیگری نیستند و در صورتی که مدرک تحصیلی اجازه دهد، می توان در همه صلاحیت های یک رشته به صورت همزمان شرکت کرد.
3 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.